مهندسی عمران ایران

مطالب عمومی مهندسی عمران معماری شهرسازی

مهندسی عمران ایران

مطالب عمومی مهندسی عمران معماری شهرسازی

تعیین مقاومت فشاری وخمشی 7 روزه سیمان

تعیین مقاومت فشاری وخمشی 7 روزه سیمان

مقدمه:


            سیمان به معنی چسباننده و هر چیز که اشیا را به هم می‌چسباند مهمترین مصالح ساختمانی است که بشر از ابتدای ساختمان سازی با آن روبرو بوده است.گل اولین سیمانی بوده است که بشر از آن استفاده کرده است اما چون گل در برابر رطوبت مقاوم نیست نیاز به سیمان‌های دیگری که ضد آب باشند پیدا شد. بعد از مطالعات بسیار در سال 1854 مهندس انگلیسی به نام Johnstone موفق به کشف سیمان پرتلند به صورت امروزی شد..به طور کلی سیمان پرتلند را بدین صورت بدست می‌آورند که سنگ آهک و خاک رس را در کوره تا دمایی حدود 1400 درجه حرارت می‌دهند و کلینکر بدست آمده را سرد می‌کنند سپس آنرا با 3 تا 4 درصد وزنی سنگ گچ آسیاب می‌کنند .

 

شرح آزمایش:

تعیین مقاومت کششی و خمشی سیمان:

       از آنجا که در استفاده از ملات سیمان خالص مشکل جمع شدگی وجود دارد همواره از ملات ماسه سیمان استفاده می‌شود.ماسه‌های استفاده شده در ملات‌های مورد آزمایش ماسه‌های استانداردی است که دارای دانه بندی مشخص و خصوصیات ویژه می‌باشد و در استاندارد‌های مختلف بدانها اشاره شده است . مقاومت این ملات‌ها نیز به عوامل گوناگونی شامل چسبندگی ذرات سیمان به یکدیگر ،چسبندگی بین ذرات سیمان و سنگدانه‌ها و مقاومت خود سنگدانه‌ها بستگی دارد.معمولترین ماسه‌ای که در آزمایشگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد،ماسه اتاوا است که از سیلیس طبیعی است ودارای دانه بندی مشخص است. ولی در آزمایشگاه ماسه سیلیسی داخل ایران با همین دانه بندی استفاده می‌گردد.

نحوه تهیه ملات سیمان:

          در ملات مورد نیاز برای آزمایش تعیین مقاومت کششی سیمان نسبت وزنی ماسه استاندارد به سیمان، 3 به 1 است و میزان آب مورد نیاز بر حسب آب متعارف می‌باشد که ما در آزمایشی که انجام دادیم مقدار آب متعارف را 11 درصد وزنی سیمان و ماسه در نظر گرفتیم در این آزمایش ما برای تهیه ملات 150 گرم سیمان و 450گرم ماسه و در نتیجه 66سی سی آب را به کمک استوانه مدرج وترازو با دقت 0.1 گرم آماده کردیم.

جهت تهیه ملات آزمون مقاومت خمشی ،نسبت سیمان به ماسه استاندارد را 1 به 2.75 و منحصرا برای سیمان پرتلند ، نسبت آب  به سیمان را0.485 در نظر می‌گیرند.(این اعداد همان نسبت‌های ملات مقاومت فشاری سیمان می‌باشند.).در این آزمایش ما برای تهیه نمونه خمشی 400 گرم سیمان و 1100 گرم ماسه را به کمک ترازو با دقت 0.1 را وزن کردیم و همچنین 194 سی سی آب را با استوانه مدرج انتخاب نمودیم.

طریقه مخلوط کردن ملات:

   پس از آماده کردن دستگاه میکسر و سوار کردن تیغه بر روی آن ، مقدار آب لازم را در ظرف مخصوص ریخته و زمان دستگاه را به صورتی که یک دقیقه کار کند و 30 ثانیه کار نکند و دوباره یک دقیقه کار کند تنظیم می‌کنیم سپس ظرف را در جای مخصوص آن قرار می‌دهیم و با دکمه on  دستگاه را به کار می‌اندازیم.در 30 ثانیه اول سیمان را به آب اضافه می‌کنیم ودر 30 ثانیه دوم ماسه را اضافه می‌کنیم و در 30 ثانیه سوم که دستگاه کار نمی کند تیغه آن را تمیز می‌کنیم ودر یک دقیقه آخر می‌گذاریم تا دستگاه مخلوط را خوب مخلوط کند.

پس از عمل میکس کردن که ملات را آماده می‌کند باید ملات را در قالب‌های مخصوص بریزیم.ملات مخصوص آزمایش مقاومت کششی سیمان را در سه قالب مخصوص که در شکل زیصفحه بعد آمده است می‌ریزیم.

ملات مخصوص آزمایش تعیین مقاومت خمشی را در دو قالب مستطیلی به ابعاد     mm3  40*40*16 می‌ریزیم.

 

                           

 قالب‌ها را پس از هفت روز باز کرده و آزمایشهای کششی و خمشی را روی آنها انجام خواهیم داد.

 

 

 

 

 


 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد