الزامات بلوک های دیواری ساخته شده با بتن سبک گازی
-1 بلوک های هوادار اتوکلاوشده با بتن سبک گازی، قابلیت استفاده در دیوارهای غیر باربر داخلی و خارجی را دارند. شایان ذکر است که محدودیتهای کاربری این بتن ها، با توجه به رده مقاومتی آ نها تعیین می شود.
-2 بتن های گازی از نظر رده مقاومتی به سه دسته با مقاومت های مگاپاسکال 2 /5 ،5/00 ، 7 /5 تقسیم می شوند. هم چنین از نظر جرم حجمی خشک، این بتن میتواند دارای جرم حجمی اسمی 400 تا 800 کیلوگرم بر متر مکعب باشد
-3 بلوکهای بتن گازی باید دارای ویژگیهای استاندارد ملی ایران به شماره 8593 باشند.
-4 جهت جلوگیری از تغییر شکل های نسبی در دیوار و اندود و در نهایت ، کاهش احتمال ترک خوردگی، باید جمع شدگی ناشی از تغییرات رطوبت به حداکثر /020 درصد محدود شود
-5 ملات های به کار گرفته شده جهت اجرای دیوار با بلوک های بتن سبک گازی می بایستی دارای مشخصات فنی مطابق استانداردهای شماره 706-1 و 706-2 موسسه استانداردهای ملی ایران باشد.
-6 تمهیدات لازم جهت عدم مشارکت دیوارهای حاصل از بلوک های بتن سبک گازی، دررفتارلرزه ای سازه ضروری است.
-7 تأمین الزامات مربوط به نفوذپذیری، دوام، سیکل های ذوب شدگی و یخ زدگی و تشعشات ماوراء بنفش جهت دیوارهای خارجی ضروری است.
-8 با توجه به جذب آب نسبتاً زیاد این محصول، رعایت ضوابط به محافظت دیوارها از تماس مستقیم با آب و یا چرخه های تر و خشک شدن الزامی می باشد.
-9 رعایت استانداردهای مربوط به الزامات زیست محیطی و بهداشتی الزامی است.
-10 ضخامت حداقل دیوار و یا ضخامت عایق حرارتی تکمیلی باید به گونه ای باشد که الزامات مبحث19 مقررات ملی ساختمان جهت صرفه جویی در مصرف انرژی برای دیوارخارجیرا تأمین نماید.
-11 رعایت مبحث سوم مقررات ملی ساختمان و مسکن درخصوصحفاظت ساختمان ها در مقابل حریق و هم چنین الزامات نشریه شماره 444 مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مربوط به مقاومت جداره ها در مقابل حریق با در نظر گرفتن ابعاد ساختمان، کاربری و وظیفه عملکردی عنصر ساختمانی الزامی است.
-12 صدابندی هوابرد جداکننده های بین واحدهای مستقل و پوسته خارجی ساختمان می بایستی مطابق مبحث هجدهم مقررات ملی ساختمان تأمین گردد.
-13 اخذ گواهینامه فنی برای محصول تولیدی، پس از راه اندازی خط تولید کارخانه، از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن الزامی است.