الزامات اجرائی سیستم ساختمانی به روش بالون LSF
1- در مناطق با خطر نسبی کم، متوسط و زیاد (مطابق آئین نامه 2800 ایران) استفاده از این سیستم سازهای به عنوان قاب ساختمانی ساده به همراه دیوار برشی بتن آرمه حداکثر در پنج طبقه یا ارتفاع 18 متر از تراز پایه بلامانع است.
2- بکارگیری این سیستم در مناطق لرزه خیز با خطر نسبی بسیار زیاد (مطابق آئین نامه 2800 ایران) مجاز نمیباشد.
3- طراحی اسکلت سازهLSF می بایست به روش بالون، استفاده از استادهای یکسره و بدون قطع در تراز طبقه و تیر ریزی خورجینی، صورت پذیرد.
4- سیستم مقاوم در برابر بار جانبی، دیوار برشی بتن آرمه متوسط می باشد که می بایستی مطابق با ضوابط مبحث نهم مقررات ملی ساختمان طراحی شود. در صورت نیاز به طرح المانهای مرزی در دیوار برشی، می بایستی از نقش استادهای متصل به دو انتهای دیوار صرفنظر شود.
5- رعایت ضوابط فصل 21 آئین نامه ACI318-05 و ویرایشهای پس از آن برای طراحی دیوارهای برشی بتن آرمه الزامی است.
6- کنترل سازه در مقابل بارباد بر مبنای مقررات ملی ساختمان ایران مبحث ششم و با در نظر گرفتن سیستم مقاوم در مقابل بارجانبی ناشی از زلزله که در بندهای 1 و 2 آورده شده است انجام گردد.
7- رعایت مشخصات فولاد سرد نورد شده براساس استاندارد ASTM الزامی است.
8- طراحی کلیه اجزاء و اتصالات براساس استاندارد AISI و طرح سازهای و لرزهای آن براساس آئین نامههای ASCE 2005-07 ، IBC 2003 و ویرایشهای بعد از آن انجام گیرد.
9- کلیه اتصالات اعضاء قائم به اعضاء افقی میبایستی به گونهای باشند که یکپارچگی اعضاء در ارتفاع سازه تأمین گردد.
10- اجرای تیرهای لبه در محور استادها به گونهای صورت گیرد که برون محوری بار به انتهای استاد اعمال نشود.
11- ضوابط مربوط به اجزائ اتصالی شامل پیچ خودکار، پیچ و مهره میبایستی مطابق آئین نامه AISC و استاندارد AISI تأمی گردد.
12- درصورت استفاده از اتصالات جوشی، رعایت ضوابط و مقررات مربوط به جوشکاری اعضاء سرد نورد شده مطابق استاندارد AISI و آئیننامههای AWS و AISC الزامی است.
13- سقف سازهای این سیستم از نوع سقف مرکب با دال بتن آرمه فوقانی به ضخامت حداقل 8 سانتیمتر می باشد که می بایستی بر مبنای ضوابط مقاطع مرکب مطابق آئین نامه AISC و دالهای بتن آرمه بر مبنای آئین نامه ACI تأمین گردد.
14- لازم است در محل دیوارهای برشی بین بتن سقف و دیوار به طریق مقتضی درگیری کافی ایجاد شود تا در محل اتصال، ظرفیت انتقال کلیه بارهای جانبی داخل دیافراگم ایجاد شود.
15- تأمین ضوابط دیافراگم صلب برای کلیه سقفها الزامی است.
16- بکارگیری حداکثر دهانه 5 متر و حداکثر ارتفاع ناخالص (با احتساب ضخامت سقف) 60/3 متر برای هر طبقه در این سیستم مجاز می باشد.
17- رعایت محدودیت حداکثر بار زنده و مرده به ترتیب kg/m2 250 و kg/m2 350 برای سقفها الزامی است.
18- بکارگیری مصالح بنایی در دیوارهای خارجی و داخلی مجاز نمیباشد. حداکثر وزن مترمربع سطح دیوار تمام شده در جداکنندههای داخلی نبایستی بیشتر از kg/m2 50 و در دیوارهای خارجی نبایستی بیشتر از kg/m2 100 باشد.
19- لازم است تمهیدات لازم جهت عدم مشارکت پانلهای غیرباربر و جدا کنندهها در سختی جانبی سازه صورت پذیرد.
20- لازم است تمهیدات لازم متناسب با شرایط مختلف اقلیمی و محیطهای خورنده ایران صورت پذیرد.
21- کلیه مصالح و اجزاء در این سیستم اعم از معماری و سازهای از حیث دوام، خوردگی، زیست محیطی و غیره میبایستی بر مبنای مقررات ملی ساختمان ایران و یاآئیننامههای ملی یا معتبر بین المللی شناخته شده و مورد تأیید، بکارگرفته شود.
22- الزامات مربوط به انرژی باید مطابق مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان رعایت گردد.
23- در صورتی که عایق حرارتی به صورت پرکننده اجرا شود، باید نوع و ضخامت عایق، مقاومت حرارتی موردنیاز را تأمین نماید.
24- به منظور کاهش اثر پل حرارتی، لازم است حد فاصل ستونکها (stud) و لایه خارجی جداره با نوعی عایق حرارتی متراکم پر گردد.
25- لازم است ملاحظات کامل هوابندی در جدارههای داخلی و خارجی، بازشوها و همچنین محل نصب اجزاء اتصالی نظیر پیچ و مهره، با توجه به اقلیم موردنظر ونیز خطر میعان به عمل آید.
26- رعایت مبحث سوم مقررات ملی ساختمان درخصوص حفاظت ساختمانها در مقابل حریق و همچنین الزامات نشریه شماره 444 مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مربوط به مقاومت جدارهها در مقابل حریق با درنظرگرفتن ابعاد ساختمان، کاربری و وظیفه عملکردی اجزاء ساختمانی الزامی است.
27- صدابندی هوابرد جدا کنندههای بین واحدهای مستقل و پوسته خارجی ساختمان و صدابندی سقف بین طبقات میبایست مطابق مبحث هجدهم مقررات ملی ساختمان تأمین گردد.
28- چنانچه مجموعه ضوابط، دستورالعمل و یا آئیننامه درخصوص این سیستم توسط این مرکز انتشار یابد، شرکتهای تولید کننده، کارفرمایان، مشاوران و پیمانکاران ملزم به رعایت آن میباشند.
29- اخذ گواهینوامه فنی برای محصول تولیدی ، پس از راه اندازی خط تولید کارخانه، از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن الزامی است.