مهندسی عمران ایران

مطالب عمومی مهندسی عمران معماری شهرسازی

مهندسی عمران ایران

مطالب عمومی مهندسی عمران معماری شهرسازی

طرح اختلاط بتن

طرح اختلاط بتن

 

هدف : طراحی بتنی با مقاومت(30مگا پاسکال) و کارایی مورد نیاز(اسلامپ 60 )

طراحی یک بتن بر اساس یک مقاومت مشخصه یا هدف و یک مقدار کارایی یا روانی معین که بر اساس اسلامپ اعلام می گردد انجام می گیرد.به این منظور ابتدا نیاز به یکسری اطلاعات پایه داریم که در طی جلسات قبل به جمع آوری آنها پرداختیم از قبیل:وزن مخصوص متراکم و غیر متراکم ریز دانه ها و درشت دانه ها -جذب آب     و.....SSDمصالح - جذب آب سطحی مصالح برای رسیدن به حالت 

طراحی بتن شامل گامهای زیر است:

1- گام اول انتخاب اسلامپ مناسب می باشد که بر حسب نوع مصرف مدت مصرف و حجم بتن ریزی و.. تعیین می گردد و ما برای یک اسلامپ مشخص طراحی می کنیم.باید توجه داشت که برای حالاتی که امکان ویبره نمودن وجود ندارد باید اسلامپ را به اندازه ی 25 میلی متر بالاتر برد.

2- گام دوم انتخاب نسبت آب به سیمان لازم برای تامین مقاومت مطلوب می باشد.

این مقاومت در واقع مقاومت فشاری نمونه ای استوانهای  28 روزه  ای است که در شرایط مرطوب و در دمای 23 درجه به عمل آورده شده باشد.این مقدار را از جدول      مربوطه انتخاب می کنیم و برای ضریب اطمینان 5 مگا پاسکال  بالاتر طراحی W/C

)W/C=0.38می کنیم.(برای این آزمایش

3- گام سوم تخمین میزان آب اختلاط و میزان هواست. این مقادیر را بر حسب بزرگترین اندازه ی سنگدانه ها و همچنین اسلامپ مورد نظر از جدول مربوطه استخراج )A%=1,W=190Kg/m3می کنیم.(

4- گام چهارم عبارت است از تعیین مقدار سیمان مورد نیاز . با توجه به گامهای قبل که در آنها نسبت آب به سیمان و همچنین میزان آب را به ازای واحد حجم بتن بدست آوردیم مقدار سیمان را به ازای واحد حجم تعیین  می کنیم .

W/C=0.38     ,W=190 kg/m3     C=190/0.38=500 Kg/m3

5- گام پنجم تعیین میزان شن بر اساس مدول نرمی ماسه مورد استفاده است جدول مربوطه برای مدول نرمی های از 4/2 تا 3 تنظیم شده است.با استفاده از آن ضریبی استخراخ می گردد که با ضرب آن در جرم حجمی سنگدانه ی خشک نیمه متراکم مقدار شن در واحد حجم بتن حاصل می گردد.در این آزمایش با توجه به اینکه مدول نرمی ماسه از حد موجود در جدول خارج است حد نهایی جدول را بر گزیده و تغییرات تخمینی در آن اعمال می نماییم.

G= 0.58×1600=928 Kg/m3

 

6- آخرین پارامتر باقیمانده مقدار ماسه به ازای واحد حجم بتن است که با داشتن سایر پارامتر ها در واحد حجم و کم کردن مجموع آنها از 1 مقدار ماسه ی مورد نیاز در واحد حجم بتن تعیین می شود. برای تعیین این مقدار از دو روش وزنی و حجمی استفاده می گردد.

پس از تعیین تمامی پارامترهای مورد نیاز به ازای واحد حجم  با در نظر گرفتن یک ضریب پرتی تمام مقادیر را در عدد 4/1 ضرب می کنیم .

حجم مورد نیاز ما برابر است با : برای 5 قالب 15*15*15 سانتی :

16875 سانتی متر مکعب:که برای این منظورعدد حاصله در بالا را در عدد016875/0

ضرب می نماییم.و مقادیر بر حسب کیلوگرم حاصل می شوند.

 

Sand=1-(0.01+190/1000+5/31+928/2620)=37.45%

 

 S=0.3745×2580=966.2    Kg/m3

برای حجم مورد نظر ما:

W=4.484 Kg , C=11.8 Kg, G=21.9 Kg, S=22.8Kg

 

بخش عملی آزمایش :

وزن های مورد نیاز را که در فاز تئوری تعیین گردیدند را جدا نموده ابتدا باید کف میکسر را مرطوب نمود و سپس یک لایه شن را ریخت و گذاشت چند دقیقه ای مخلوط شود تا دانه بندیش یکنواخت گردد. سپس سیمان را ریخته و بعد ماسه را روی آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا مصالح خشک چند دقیقه ای با هم مخلوط و همگن شوند برای جلوگیری از پراکنده شدن سیمان با یک استامبولی دهانه ی میکسر را مسدود می کنیم .در نهایت مقدار آب مورد نیاز را اضافه نموده و می گذاریم تا کاملا مخلوط شوند . پس از اینکه مصالح خوب مخلوط شدند دستگاه را خاموش نموده و کنترل اسلامپ را انجام می دهیم . قیف مخروطی ناقص را بر صفحه ی زیرین آن قرار داده و ضامن های دو طرف را به سمت داخل می چر خانیم. و بتن را در سه لایه درون قیف اسلامپ ریخته و در هر لایه 25 ضربه به آن وارد می کنیم. ضربه ها باید طوری زده شود که در هر مرحله تا عمقی از لایه ی زیرین خود فرو رود.

پس از پایان این سه لایه سر قیف را صاف نموده و ضامن های دو طرف را آزاد می کنیم و دو پای خود را در دو طرف صفحه طوری قرار می دهیم تا بر قیف مسلط باشیم دسته های قیف را گرفته و طوری آن را بلند می کنیم که کاملا قایم باشدو مقدار افت ارتفاع بتن را اندازه می گیریم که همان اسلامپ بتن است. (  سانتی متر)

تحلیل نمونه ها بصورت زیر صورت می پذیرد .از قالب های ساخته شده دو نمونه 7 روزه شکسته خواهد شد و 3 نمونه 28 روزه.

 

 

نمونه 28 روزه «1»

نمونه 28 روزه «2»

نمونه 7 روزه «1»

نمونه 7 روزه «2»

نمونه 7 روزه «3»

وزن نمونه

 

 

 

 

 

مقاومت

 

 

 

 

 

 

 

منابع خطا:

1- مرطوب نبودن کف میکسر در هنگام آغاز اختلاط.

 نبودن مصالح مصرفی .SSD2- در حالت

3- دقت پائین در وزن نمودن مصالح.

4-تفاوت در زمان ویبره نمودن قالبها.

5-کیفیت مصالح از نظر رس و لای.

6- وجود نداشتن اعداد متناظر با کمیت های مصالح مصرفی در جداول استاندارد و تاثیر تقریبهای اعمال شده

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد