مهندسی عمران ایران

مطالب عمومی مهندسی عمران معماری شهرسازی

مهندسی عمران ایران

مطالب عمومی مهندسی عمران معماری شهرسازی

انواع روش های طراحی و تحلیل و رابطه بین انها

انواع روش های طراحی و تحلیل و رابطه بین انها


می دانیم که روشهای طراحی برای طراحی اعضا و جواب گرفتن از مقاطع با توجه به نیرو های به وجود امده در عضو با توجه به بارهای خارجی می باشد.
همچنین روش های تحلیل به روشهایی گفته می شود که به وسیله ان ها می توان سازه را تحت بار های خارجی تحلیل کرد و نیروهای داخلی ( لنگر و برش و نیروهای محوری) را بدست اورد و از نتایج ان برای طراحی عضو استفاده کرد.
پس می بینید که یک سازه حتما در مرحله اول باید تحلیل شود ونیروهای داخلی ان بدست بیاید سپس با توجه به نیروهای بدست امده در فاز تحلیل طراحی انجام می شود و مقطع عضو بدست می اید.
همین طور که در بالا دیدید تحلیل و طراحی رابطه نزدیکی با هم دارن در اینجا این سوال مطرح می شه که ما از هر روش تحلیل و طراحی که خواستیم می توانیم استفاده کنیم؟
جواب این سوال نه هست...
ولی برای توضیح این مساله ابتدا باید انواع روشهای تحلیل و طراحی را بدانیم.

*انواع روش های طراحی:
1- روش طراحی تنش مجاز
2- روش طراحی مقاومت نهایی
3- روش طراحی حالات حدی
4- روش طراحی خمیری

*انواع روش های تحلیل
1- روش تحلیل خطی 
2- روش تحلیل غیر خطی
3- روش تحلیل p - delta 
4- روش تحلیل دینامیکی

حالا به اصل موضوع می رسیم و اون اینکه شما با توجه به روش طراحی که انتخاب می کنین باید یک روش تحلیل متناسب با اونرو هم انتخاب کنین و نمی تونین برای یه روش طراحی هر روش تحلیلی که خواستین انتخاب کنین.

*نحوه انتخاب روش تحلیل با توجه به روش طراحی

1- روش طراحی تنش مجاز------- چون این یه روش طراحی خطی است پس حتما باید روش تحلیلی ان نیز خطی باشد.
2- روش طراحی مقاومت نهایی------- چون این یه روش طراحی غیر خطی است پس حتما باید روش تحلیلی ان نیز غیر خطی باشد. ولی چون روشهای تحلیل غیر خطی بسیار مشکل و وقت گیر و هزینه بر می باشد ایین نامه اجازه تحلیل به روش خطی را داده است.

3- روش طراحی حالات حدی------ چون این یه روش طراحی غیر خطی است پس حتما باید روش تحلیلی ان نیز غیر خطی باشد. ولی چون روشهای تحلیل غیر خطی بسیار مشکل و وقت گیر و هزینه بر می باشد ایین نامه اجازه تحلیل به روش خطی را داده است.
4- روش طراحی خمیری ------ در این روش هم روش طراحی غیر خطی است و هم روش تحلیل غیر خطی است . و اجازه تحلیل خطی به دلیل تفاوت زیاد در نتایج را نمی دهد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد