مهندسی عمران ایران

مطالب عمومی مهندسی عمران معماری شهرسازی

مهندسی عمران ایران

مطالب عمومی مهندسی عمران معماری شهرسازی

بتن ریزی توأم با حفاری:

بتن ریزی توأم با حفاری:

روش های متعددی برای تولید لوله در صنعت وجود دارد. یکی از روش های مرسوم استفاده از روش اپسیرال می باشد. در این روش ورق ها به صورت دایره خم شده و به وسیله جوش اتوماتیک جوشکاری می شود. اما به دلیل مختلف این لوله ها کمتر در کارهای شمع کوبی مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق حفاری توام با بتن ریزی مورد ارزیابی قرار گرفته است. که آزمایش شمع کوبی، حفاری، بتن ریزی و بارگذاری استاتیکی مورد ارزیابی و تجدید نظر قرار گرفته است. در این پروژه به بررسی فونداسیون های عمیق که به منظور دستیابی به تراکمف بالا بردن نیروهای پیچیده عرضی که گستره گوناگون ساختاری از قبیل ساختمان ها، پل ها، برج ها، گذرگاه ها، اسکله ها و سکوهای روی زمین و نصب در کرانه ها و دور از کرانه ها طراحی شده است پرداخته شده است.

ساختار یک فونداسیون عمیق به طول ساختاری و درستی طول و تغییر شکل ژئوتکنیکی و میزان حمایت خاک و سنگ، ویژگی های متقابل تیر، خاک و سنگ و خاصیت تیرهای به کار رفته بستی دارد. معمولاً روش های آزمایشی کاربردی در فلوریدا برای ارزیابی دستی ساختار و میزان تحمل بار در فونداسیون های عمیق به کار گرفته شده است که به وسیله شاخص ASTM ی که بحث شده استاندارد شده است. آن ها شامل الف) آزمایش درستی فرسایش پایین، ب) عملیات صوتی حفره های عرضی ج) آزمایش دینامیکی بارگیری که در متن ارایه شده به طور مفصل توضیح داده شده است.

در این فونداسیون های نمای ایجاد شده و صحت ساختارهای تیرهای قالب ریزی شده در محل و پایه های حفر شده شامل عملکرد شرایط زیر سطحیف کیفیت دوغابی بتن و روش جابه جایی، روش ساختاری و طرز کار آن است.

یکی دیگر از موضوعاتی که مورد بررسی قرار گرفته از PIT می باشد. (امتحان راستی شمع)

یکی از کاربردهای ابتکاری PIT ارزیابی طول نامعلوم فونداسیون های عمیق است که ساختارهای موجود راحمایت می کند. (به عنوان مثال پل ها، برج های مخابراتی، ساختمان های و ...) اگر چه تعیین عوامل موفقیت در فونداسیون های عمیق به کار گرفته شده به جزئیات خاص فونداسیون و ساختار در هر مورد بستگی دارد. سادگی کاربرد و هزینه پایین دلیل الزام آور آزمایش آن ها بیش به کارگیری بیشتر آن ها و به کار بردن ابزار گران قیمت است.

توسعه روش PIT پایه شامل روش واکنش زودگذر IRM است که به یک چکش ابزاری برای ارزیابی نیروی رای پایه به علاوه عمل ارزیابی در حوزه بسامد و دو روش شتاب سنجی T که نیاز به دو حرکت هم زمان برای ارزیابی در موقعیت های مختلف تیر پایه دارد تا به تجزیه امواج داخلی و انعکاس آن در ثبت آزمایش کمک کند.

درجات یکی از روش های پایداری انواع سازه ها در زمین هایی که دارای خاک سست می باشند استفاده از شمع ها می باشند.

شمع های بتنی به دو روش اجرا می شوند:

1- شمع در جا

2- شمع های پیش ساخته

مراحل اجرای شمع بتنی

1- ساخت سبد آماتور و لقمه های بستنی جهت رعایت پوشش آرماتور جداره شمع ها.

2- اتصال لقمه های بتنی به سبد آرماتور هر 2 متر و در هر چهار طرف سبد

3- میخکوبی محل آکس شمع مورد نظر

4- تایید دستگاه نظارت

5- استقرار دستگاه حفاری در محل حفاری

6- حفاری تا عمل مورد نظر

7- کیسینگ گذاری جهت جلوگیری از ریزش خاک دستی به درون محل حفاری در صورت نیاز.

8- ساخت بنتونیت: در صورت ریزی بودن دیوار محل حفاری به مدت حداقل یک روز قبل از حفاری

9- ریختن نبتونیت در صورت نیاز در طول مدت حفاری

10- حمل سبد بافته شده آرماتور به محل حفاری

11- قرار دادن سبد آرماتور در داخل محل حفاری توسط جرثقیل

12- ساخت بتن ت وسط بچینگ در کارخانه مطابق با مشخصات فنی

13- حمل بتن توسط تراک میکسر از محل بچینگ تا محل حفاری

14- نصب لوله ترمی به جرثقیل جهت بتن ریزی

15- نمونه گیری جهت آزمایشگاه

16- تایید دستگاه نظارت

17- بتن ریزی توسط لوله ترمی از قسمت انتهای شمع به طرف بالا

18- باز کردن و تمیز کردن لوله های بتن ریزی همزمان با بالا آورد لوله ترمی در طول مدت حفاری جهت حفاری بعدی

در این شکل مراحل اجرای حفاری (شمع های درجا) نشان داده شده است.

اجرای شمع های درجا که در این جا به روش اجرای آن پرداختیم به صورت حفاری و بتن ریزی در محل می باشد. ذکر این نکته لازم است که در بتن ریزی این نوع شمع ها به دلیل عمق زیاد حفاری نمی توان از ویبز استفاده نمود و برای حل این مشکل از بتن با اسلمپ پایین (اسلمپ 15) استفاده می شود و همچنین برای جلوگیری از ریزش خاک و جذب آب بتن از ماده ای شیمیایی به نام بتونیت استفاده می شود. برای اجرای شمع های از پیش ساخته از دستگاه شمع کوب استفاده می گردد. استفاده از این نوع شمع ها را می توان در پروژه هایی مانند نیروگاه سیکل ترکیبی نکا و پتروشیمی بندر امام مشاهده کرد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد